Pasta med røde linser i tomatsauce


INGREDIENSER

  • 100 g tørrede røde splitlinser
  • 3 gulerødder
  • 1 squash
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 400 g pasta – evt. rigatoni
  • 1 dåse flåede tomater
  • 4 spsk balsamicoeddike
  • 1 ½ dl fløde
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • salt og peber



FREMGANGSMÅDE


Tænd ovnen på 180 grader varmluft.


Kog linserne i rigeligt med vand i ca. 10 minutter.

Når de er færdigkogt, hældes evt. overskydende vand fra.

 

Skyl gulerødder og squash, skær dem i tern og pil hvidløg.

Vend grøntsagerne med lidt olivenolie.

Læg dem med  på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad og bag i 20 minutter.

Vend i grøntsagerne undervejs.

 

Kog pasta efter anvisning på pakken.

 

Varm en gryde op med fåede tomater og de kogte linser.

Tilfør de bagte grøntsager, balsamico og fløde.

Lad retten simre i ca. 20 minutter.


Hak basilikum og vend det i gryden.

Blend grydens indhold til en glat sauce.

Smag til med salt og peber og vend saucen med pastaen.


Og så var der pasta med røde linser i tomatsauce.