Find et af mine madlavningskurser nær dig
De officielle danske klimakostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaftryk.
På kurset skal vi lave simple og velsmagende vegetariske retter med bønner, linser og ærter.
Du får viden om og inspiration til, hvordan du kan få dit proteinbehov dækket uden kød.
Nørrebro, lørdag 17. august 2024 kl. 11
Frederikssund, onsdag 21. august 2024 kl. 18
(få pladser tilbage)
Kastrup, onsdag 28. august 2024 kl. 17
Hvalsø, lørdag 14. september 2024 kl. 11
(få pladser tilbage)
Kastrup, tirsdag 24. september 2024 kl. 17
(UDSOLGT)
Roskilde, mandag 30. september 2024 kl. 18
(få pladser tilbage)
Vedbæk, torsdag 3. oktober 2024 kl. 17
(få pladser tilbage)
Hvidovre, søndag 27. oktober 2024 kl. 11
(få pladser tilbage)
Roskilde, mandag 28. oktober 2024 kl. 18
(få pladser tilbage)
Frederikssund, onsdag 6. november 2024 kl. 17.30
(UDSOLGT)
Vesterbro, fredag 15. november kl. 17
(få pladser tilbage)
Lyngby, tirsdag 19. november 2024 kl. 17
(UDSOLGT)
Farum, torsdag 21. november 2024 kl. 17
Hvalsø, lørdag 23. november 2024 kl. 11
(UDSOLGT)
Kastrup, torsdag 5. december 2024 kl. 17
Kastrup, onsdag 11. december 2024 kl. 17
Gilleleje, søndag 14. december 2024 kl. 11
Kikærter kan meget mere end humus og falafel.
På dette kursus lærer du om kikærtens mange muligheder for anvendelse, når vi laver forskellige retter med kogte kikærter, kikærtemel og vandet fra kikærtedåsen, aquafaba, som til nogle opskrifter kan bruges på lige fod med æg. Besøg kikærternes spændende verden og oplev hvordan den lille bælgfrugt kan varieres til forskellige smage i forskellige retter.
Vesterbro, torsdag 22. august 2024 kl. 17
Hvalsø, søndag 15. september 2024 kl. 11
(få pladser tilbage)
Taastrup, mandag 7. oktober 2024 kl. 18
Lyngby, tirsdag 26. november 2024 kl. 17.30
(UDSOLGT)
Vidste du, at bælgfrugter kan bruges i bagværk og desserter?
På dette kursus lærer du om bønnernes forskellige egenskaber i det søde køkken, herunder hvordan linser og ærter kan erstatte nødder, hvordan bagværk kan holde sig frisk længere med brug af bønner samt hvordan du kan optimere næringsindholdet i søde sager, så protein- og kostfiberindholdet bliver højere og derved giver en større mæthedsfornemmelse.
Frederikssund, torsdag 5. september 2024 kl. 17
(få pladser tilbage)
Hvalsø, søndag 24. november 2024 kl. 11
(UDSOLGT)
Hvalsø, søndag 24. november 2024 kl. 15
Odense, fredag 29. november 2024 kl. 17.30
(få pladser tilbage)
Taastrup, torsdag d. 19. december 2024 kl. 17
De officielle danske klimakostråd anbefaler at vi spiser 100g bælgfrugter om dagen, men det kniber med inspirationen for de fleste danskere, der i gennemsnit spiser 2g om dagen.
Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaftryk.
På dette hold skal vi rundt om bælgfrugterne på tre aftener, hvor hver aften er dedikeret til hhv. bønner, linser og ærter. Vi skal lave alverdens retter af bælgfrugter, såsom gryderetter, pastaretter, brød, dips, snacks, desserter og meget mere.
1: Bønner
Lær hvordan du varierer en hel buffet med kidney-, lima-, cannellini- og edamamebønner samt sorte og hvide bønner. Du får inspiration til hvordan hele måltider kan sammensættes, når vi laver forskellige retter som gryderetter, spreads og kager.
2: Linser
Kender du til puy-, beluga-, grønne og røde linser?
Du lærer de forskellige linser at kende, når vi skal lave en hel buffet bestående af bl.a. grøntsagsfrikadeller, brød og desserter.
3: Ærter
Mød den klassiske grønne frostært, gule og grønne flækærter, kikærter og Ingrid ærter, når vi samler en buffet af bl.a. supper, salater og snacks. Få viden og inspiration til at inddrage flere ærter i din mad.
Greve, lørdage 28. september, 5. oktober
(få pladser tilbage)
Charlottenlund, torsdage 24. oktober, 31. oktober
Valby, torsdage 14. november, 28. november