Find et af mine madlavningskurser nær dig
De officielle danske klimakostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaftryk.
På kurset skal vi lave simple og velsmagende vegetariske retter med bønner, linser og ærter.
Du får viden om og inspiration til, hvordan du kan få dit proteinbehov dækket uden kød.
København NV, tirsdag 14. januar kl. 17
(få pladser tilbage)
Frederikssund, tirsdag 4. februar kl. 17.30
Charlottenlund, onsdag 5. februar kl. 17.15
(få pladser tilbage)
Valby, torsdag 6. februar kl. 17
Kastrup, fredag 7. februar kl. 17
(få pladser tilbage)
Hvalsø, lørdag 8. februar kl. 11
København NV, tirsdag 11. februar kl. 18
Roskilde, onsdag 12. februar kl. 17
Roskilde, torsdag 13. februar kl. 17
København V, lørdag 15. februar kl. 11
København V, tirsdag 18. februar kl. 17
Kastrup, onsdag 12. marts kl. 17
Lyngby, onsdag 19. marts kl. 17
Charlottenlund, onsdag 9. april kl. 17.15
Frederikssund, torsdag 15. maj kl. 17
Kastrup, onsdag 18. juni kl. 17
København NV, lørdag 21. juni kl. 11
Kikærter kan meget mere end humus og falafel.
På dette kursus lærer du om kikærtens mange muligheder for anvendelse, når vi laver forskellige retter med kogte kikærter, kikærtemel og vandet fra kikærtedåsen, aquafaba, som til nogle opskrifter kan bruges på lige fod med æg. Besøg kikærternes spændende verden og oplev hvordan den lille bælgfrugt kan varieres til forskellige smage i forskellige retter.
Roskilde, onsdag 15. januar kl. 17
(få pladser tilbage)
Valby, onsdag 19. februar kl. 17
Charlottenlund, onsdag 26. februar kl. 17.15
Charlottenlund, onsdag 26. marts kl. 17.15
Hvalsø, onsdag 2. april kl. 17
Kastrup, onsdag 23. april kl. 17
København V, onsdag 4. juni kl. 17
Frederikssund, onsdag 25. juni kl. 18
Vidste du, at bælgfrugter kan bruges i bagværk og desserter?
På dette kursus lærer du om bønnernes forskellige egenskaber i det søde køkken, herunder hvordan linser og ærter kan erstatte nødder, hvordan bagværk kan holde sig frisk længere med brug af bønner samt hvordan du kan optimere næringsindholdet i søde sager, så protein- og kostfiberindholdet bliver højere og derved giver en større mæthedsfornemmelse.
Charlottenlund, onsdag 5. marts kl. 17.15
Roskilde, torsdag 10. april kl. 17
København V, torsdag 12. juni kl. 17
Frederikssund, torsdag 19. juni kl. 17
De officielle danske klimakostråd anbefaler at vi spiser 100g bælgfrugter om dagen, men det kniber med inspirationen for de fleste danskere, der i gennemsnit spiser 2g om dagen.
Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaftryk.
På dette hold skal vi rundt om bælgfrugterne på tre aftener, hvor hver aften er dedikeret til hhv. bønner, linser og ærter. Vi skal lave alverdens retter af bælgfrugter, såsom gryderetter, pastaretter, brød, dips, snacks, desserter og meget mere.
1: Bønner
Lær hvordan du varierer en hel buffet med kidney-, lima-, cannellini- og edamamebønner samt sorte og hvide bønner. Du får inspiration til hvordan hele måltider kan sammensættes, når vi laver forskellige retter som gryderetter, spreads og kager.
2: Linser
Kender du til puy-, beluga-, grønne og røde linser?
Du lærer de forskellige linser at kende, når vi skal lave en hel buffet bestående af bl.a. grøntsagsfrikadeller, brød og desserter.
3: Ærter
Mød den klassiske grønne frostært, gule og grønne flækærter, kikærter og Ingrid ærter, når vi samler en buffet af bl.a. supper, salater og snacks. Få viden og inspiration til at inddrage flere ærter i din mad.
20. februar, 27. februar og 6. marts kl. 17
20. marts, 27. marts og 3. april kl. 17
24. april, 1. maj og 8. maj kl. 17.15