Kurser


Find et af mine madlavningskurser nær dig

Bælgfrugter for begyndere


De officielle danske klimakostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaftryk.
På kurset skal vi lave simple og velsmagende vegetariske retter med bønner, linser og ærter.
Du får viden om og inspiration til, hvordan du kan få dit proteinbehov dækket uden kød.


Kastrup, onsdag 18. juni kl. 17


København NV, lørdag 21. juni kl. 11

(få pladser tilbage)



Nordvest, lørdag 16. august kl. 11


Roskilde, mandag 1. september kl. 17


Lyngby, onsdag 3. september kl. 17


Jægerspris, tirsdag 9. september kl. 17


Kastrup, onsdag 10. september kl. 17


Valby, onsdag 8. oktober kl. 17


Roskilde, tirsdag 21. oktober kl. 17


Rungsted, lørdag 25. oktober kl. 10


Køge, torsdag 30. oktober kl. 17


Lyngby, onsdag 5. november kl. 17


Kastrup, torsdag 13. november kl. 17


Kikærternes Verden


Kikærter kan meget mere end humus og falafel.
På dette kursus lærer du om kikærtens mange muligheder for anvendelse, når vi laver forskellige retter med kogte kikærter, kikærtemel og vandet fra kikærtedåsen, aquafaba, som til nogle opskrifter kan bruges på lige fod med æg. Besøg kikærternes spændende verden og oplev hvordan den lille bælgfrugt kan varieres til forskellige smage i forskellige retter.


København V, onsdag 4. juni kl. 17

(få pladser tilbage)


Frederikssund, onsdag 25. juni kl. 18



Kastrup, torsdag 4. september k. 17

OBS: Ærternes verden


Valby, onsdag 22. oktober kl. 17


Kastrup, onsdag 29. oktober kl. 17


Jægerspris, mandag 3. november kl. 17


Roskilde, tirsdag 4. november kl. 17


Køge, torsdag 6. november kl. 17


Ringsted, tirsdag 11. november kl. 17


Kastrup, onsdag 12. november kl. 17

OBS: Ærternes verden


Solrød, torsdag 20. november kl. 17


Ringsted, tirsdag 25. november kl. 17


Solrød, torsdag 27. november kl. 17


Bag med bælgfrugter


Vidste du, at bælgfrugter kan bruges i bagværk og desserter?

På dette kursus lærer du om bønnernes forskellige egenskaber i det søde køkken, herunder hvordan linser og ærter kan erstatte nødder, hvordan bagværk kan holde sig frisk længere med brug af bønner samt hvordan du kan optimere næringsindholdet i søde sager, så protein- og kostfiberindholdet bliver højere og derved giver en større mæthedsfornemmelse.


Frederikssund, torsdag 19. juni kl. 17



Jægerspris, onsdag 17. september kl. 17


Kastrup, onsdag 24. september kl. 17


Roskilde, lørdag 27. september kl. 11


Ringsted, søndag 28. september kl. 11


Charlottenlund, onsdag 1. oktober kl. 17.15


Rungsted, lørdag 22. november kl. 10


Køge, søndag 23. november kl. 11


Kastrup, onsdag 26. november kl. 17


Bælgfrugternes verden

- rundt om bælgfrugterne


De officielle danske klimakostråd anbefaler at vi spiser 100g bælgfrugter om dagen, men det kniber med inspirationen for de fleste danskere, der i gennemsnit spiser 2g om dagen.
Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaftryk.
På dette hold skal vi rundt om bælgfrugterne på tre aftener, hvor hver aften er dedikeret til hhv. bønner, linser og ærter. Vi skal lave alverdens retter af bælgfrugter, såsom gryderetter, pastaretter, brød, dips, snacks, desserter og meget mere.


1: Bønner
Lær hvordan du varierer en hel buffet med kidney-, lima-, cannellini- og edamamebønner samt sorte og hvide bønner. Du får inspiration til hvordan hele måltider kan sammensættes, når vi laver forskellige retter som gryderetter, spreads og kager.


2: Linser
Kender du til puy-, beluga-, grønne og røde linser?

Du lærer de forskellige linser at kende, når vi skal lave en hel buffet bestående af bl.a. grønt­sags­fri­ka­del­ler, brød og desserter.


3: Ærter
Mød den klassiske grønne frostært, gule og grønne flækærter, kikærter og Ingrid ærter, når vi samler en buffet af bl.a. supper, salater og snacks. Få viden og inspiration til at inddrage flere ærter i din mad.


Valby, torsdage 11. september, 18. september og 25. september kl. 17


Nordvest, torsdage 2. oktober og 9. oktober kl. 11.30

OBS: Seniorklub


Nordvest, torsdag 2. oktober kl. 17

OBS: Bønner og linser


Nordvest, torsdag 9. oktober kl. 17

OBS: Bønner og linser