Kurser


Find et af mine madlavningskurser nær dig

Kikærternes Verden


Kikærter kan meget mere end humus og falafel.
På dette kursus lærer du om kikærtens mange muligheder for anvendelse, når vi laver forskellige retter med kogte kikærter, kikærtemel og vandet fra kikærtedåsen, aquafaba, som til nogle opskrifter kan bruges på lige fod med æg. Besøg kikærternes spændende verden og oplev hvordan den lille bælgfrugt kan varieres til forskellige smage i forskellige retter.


Vesterbro, torsdag 22. august 2024 kl. 17


Taastrup, mandag 2. september 2024 kl. 17


Hillerød, onsdag 11. september 2024 kl. 17


Roskilde, mandag 21. oktober 2024 kl. 18


Kastrup, onsdag 23. oktober 2024 kl. 17


Birkerød, onsdag 13. november 2024 kl. 17


Lyngby, tirsdag 26. november 2024 kl. 17.30


Bag med bælgfrugter


Vidste du, at bælgfrugter kan bruges i bagværk og desserter?

På dette kursus lærer du om bønnernes forskellige egenskaber i det søde køkken, herunder hvordan linser og ærter kan erstatte nødder, hvordan bagværk kan holde sig frisk længere med brug af bønner samt hvordan du kan optimere næringsindholdet i søde sager, så protein- og kostfiberindholdet bliver højere og derved giver en større mæthedsfornemmelse.


Frederikssund, torsdag 5. september 2024 kl. 17


Kastrup, onsdag 18. september 2024 kl. 17


Fredensborg, onsdag 25. september 2024 kl. 17


Kastrup, tirsdag 5. november 2024 kl. 17


Hvalsø, søndag 24. november 2024 kl. 11 


Odense, fredag 29. november 2024 kl. 17.30 


Taastrup, torsdag d. 19. december 2024 kl. 17


Bælgfrugternes verden

- rundt om bælgfrugterne


De officielle danske klimakostråd anbefaler at vi spiser 100g bælgfrugter om dagen, men det kniber med inspirationen for de fleste danskere, der i gennemsnit spiser 2g om dagen.
Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaftryk.
På dette hold skal vi rundt om bælgfrugterne på tre aftener, hvor hver aften er dedikeret til hhv. bønner, linser og ærter. Vi skal lave alverdens retter af bælgfrugter, såsom gryderetter, pastaretter, brød, dips, snacks, desserter og meget mere.


1: Bønner
Lær hvordan du varierer en hel buffet med kidney-, lima-, cannellini- og edamamebønner samt sorte og hvide bønner. Du får inspiration til hvordan hele måltider kan sammensættes, når vi laver forskellige retter som gryderetter, spreads og kager.


2: Linser
Kender du til puy-, beluga-, grønne og røde linser?

Du lærer de forskellige linser at kende, når vi skal lave en hel buffet bestående af bl.a. grønt­sags­fri­ka­del­ler, brød og desserter.


3: Ærter
Mød den klassiske grønne frostært, gule og grønne flækærter, kikærter og Ingrid ærter, når vi samler en buffet af bl.a. supper, salater og snacks. Få viden og inspiration til at inddrage flere ærter i din mad.


Greve, lørdage 28. september, 5. oktober

og 26. oktober 2024 kl. 11


Charlottenlund, torsdage 24. oktober, 31. oktober

og 7. november 2024 kl. 17


Valby, torsdage 14. november, 28. november

og 12. december 2024 kl. 17