Tempura bønner

INGREDIENSER

  • 100 g friske grønne bønner
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl dansk vand
  • salt og peber
  • solsikke- eller rapsolie




FREMGANGSMÅDE


Kog bønnerne i 2-3 minutter.

 

Gør en skål klar med koldt vand og isterninger.

Når bønnerne er kogte, ligges de i skålen og tages op et par minutter efter.

Herefter dryppes de af i et rent viskestykke.

 

Pisk hvedemel og danskvand sammen i en skål for sig.

Tilsæt salt og peber.

 

Vend bønnerne med dejen og læg dem på en tallerken.

 

Kog rigeligt med olie op i en gryde.

Mål temperaturen på olien med et termometer.

Når temperaturen er på 160 grader, lægges bønnerne i lidt ad gangen.

Tag dem op ad gryden efter et minuts tid og læg dem på et stykke køkkenrulle.

 

Og så var der tempura bønner.