Porre-lima suppe

INGREDIENSER

  • 1 bagekartoffel
  • 3 porrer
  • olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 L grøntsagsboullion
  • 1 dåse limabønner
  • ½ dl fløde
  • salt og peber
  • 1 håndfuld frisk purløg



FREMGANGSMÅDE


Skræl kartoflen, skær den i grove tern og skær porrerne i ringe.

 

Varm en gryde op med olivenolie.

Skær hvidlæg og svits dem igryden.

Tilsæt herefter kartofler og porrer og svits det.

 

Opvarm boullionen.

 

Hæld vandet fra bønnerne og skyldem i koldt vand i en si.

Tilsæt bønnerne i gryden.

 

Tilsæt boullionen og lad suppesimre.

 

Blend grydens indhold med purløg.

Smag til med salt og peber.

 

Og så var der porre-lima suppe.