Chokolademousse med aquafaba

INGREDIENSER

  • 200 g mørk chokolade
  • 2 dl aquafaba (vandet fra en dåse kikærter)
  • 1 tsk agavesirup
  • skal af 1 øko appelsin



FREMGANGSMÅDE


Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad.

 

Hæld vandet fra kikærterne og mål 2 dl af.

Pisk nu det afmålte aquafaba stift med en elpisker eller stavblender med metalhoved.

Brug gerne et helt rent og tørt, bredt eller langt syltetøjsglas.

Jo stivere det kan blive, jo bedre – og gerne på niveau med piskede æggehvider, så du kan vende skålen på hovedet.


Vend den smeltede chokolade med den piskede aquafaba og agavesirup.

 

Riv appelsinskal på den fine side af et rivejern og vend den med chokolademoussen.

Hæld moussen i tre glas og lad den stå på køl i en time.


Og så var der chokolademousse med aquafaba.