Fladbrød med limabønner

INGREDIENSER

  • 75 g frisk spinat
  • 1 dåse limabønner
  • 25 g gær
  • dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedemel
  • olivenolie til stegning




FREMGANGSMÅDE


Skyl spinaten og damp den i en gryde med lidt vand i bunden til spinaten begynder at falde sammen.

 

Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem i koldt vand i en si.

Blend bønnerne til en glat masse.

 

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt herefter spinat, olivenolie, salt og bønnepuré.

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem, til den er glat og smidig.

Lad dejen hæve tildækket med et viskestykke i skålen i en time.

 

Del dejen op i ca. otte stykker og rul dem hver især flade med en kagerulle.

 

Varm en pande op med olivenolie og steg fladbrødene på begge sider til de bliver let gyldne.


Og så var der fladbrød med limabønner.