Butter chickpea

INGREDIENSER

  • 1-2 søde kartofler
  • olivenolie
  • 1 dåse flåede tomat
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 2 tsk frisk chili
  • 2 tsk garam masala
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse kikærter
  • 1 løg
  • 25 g smør
  • 2 dl fløde
  • salt og peber
  • 4 dl ris
  • 1 håndfuld friske koriander



FREMGANGSMÅDE


Hvis du vil dæmpe smagen af kikærterne, kan du røre saucen dagen inden, eller blot nogle timer inden og vende den med kikærterne og lade det stå og trække i køleskabet.

 

Varm ovnen på 180 grader varmluft.

 

Skræl de søde kartofler og skær dem i tern og vend dem i lidt olivenolie

Beklæd en bageplade med bagepapir.

Bag dem i ca. 10 minutter.

 

Blend flåede tomater med, hvidløg, ingefær, chili, garam masala og tomatpuré.


Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem i koldt vand i en si.

 

Hak løget fint.

Varm en gryde op med smør og svits løg heri til det er gyldent.

Hæld tomatblandingen her og tilfør fløden, de søde kartofler og kikærterne.

Lad retten simre på lav varme i 20 minutter.


Kog ris efter anvisning på pakken.


Hak korianderne og vend i retten.


Og så var der butter chickpea.