Kartoffelmos med gule ærter

INGREDIENSER

  • 100 g gule flækærter
  • 2 bagekartofler
  • 2 gulerødder
  • dl mælk
  • 1 dl kogevand
  • 3 spsk smør
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk revet muskatnød
  • salt og peber
  • 1 håndfuld frisk persille




FREMGANGSMÅDE


Kog flækærter i ca. 30 minutter.

Når flækærterne færdigkogte, hældes overskydende vand fra.

 

Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i tern.

Kog dem derefter i en gryde til de er møre.

Når de er færdigkogte, hældes vandet fra, men gem lidt af kogevandet.


Mos kartofler, gulerødder og flækærter med en kartoffelmoser eller et piskeris i gryden.

Tilsæt mælk, kogevand og smør.

Tilsæt sennep, muskatnød og smag til med salt og peber.


Hak persille fint og vend det i kartoffelmosen.


Og så var der kartoffelmos med gule ærter.