Stuvede linser med spidskål

INGREDIENSER

  • 75 g belugalinser
  • 1 grøntsagsboullionterning
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 3 dl fløde
  • ½ spidskål

  • eddike
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk kapers
  • salt og peber
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 25 g parmesan



FREMGANGSMÅDE


Kog linserne i en gryde med vand og boullionterning ca. 15 minutter.

Når linserne er færdigkogt, hældes evt. overskydende vand fra.

Læg en spsk kogte linser til side til pynt.


Hak løg fint og pres hvidløg.  

Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits løg og hvidløg til det bliver gyldent.

 Tilsæt herefter de kogte linser og fløden og lad det simre i ca. fem minutter.


Skyl spidskål og skær det over på tværs og pensl det med eddike.

Steg i lidt olivenolie på hver side i ca. et minuts tid.

Skær herefter kålen i skiver.

 

Vend citronsaft og kapers i gryden.

Smag til med salt og peber.

Hak eller klip persille og vend det i de stuvede linser.


Riv parmesan på den grove side af et rivejern.


Server de stuvede linser på et fad og læg det stegte spidskål oven på.

Drys over med de tilsidelagte linser og parmesan.

 

Og så var der stuvede linser med spidskål.