Falafel af søde kartofler og kikærter


INGREDIENSER

  • 2 søde kartofler
  • olivenolie
  • 1 dåse kikærter
  • 4 spsk kikærtemel
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk frisk chili
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld friske koriander
  • salt og peber
  • 25 g parmesan



FREMGANGSMÅDE


Tænd ovnen på 180 grader.

 

Skræl de søde kartofler, skær dem i tern og vend dem med lidt olivenolie og salt.

Beklæd en bageplade med bagepapir og læg ternene herpå.

Bag dem i ca. 15-20 minutter.

 

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem i en si.

Hæld dem herefter i en blender og kør den med øvrige ingredienser på nær parmesan.

 

Riv parmesan på den fine side af et rivejern.

 

Form farsen til små aflange falafler og rul dem i revet parmesan.

 

Varm en pande op med olivenolie og steg falaflerne.


Og så var der falafel med søde kartofler og kikærter.